İnancın Bayraktarı: Harun Yahya

Konusu din ve düşünce olan İngilizce bir internet sitesi, hem ateizmin hem de Darwinizm’in dünyada en önde gelen sözcüsü olan Richard Dawkins’in saldırgan iddialarına karşın, Yüce Allah'ın varlığının ve yaratmasının yalnızca İslam değil, tüm ilahi dinleri temsilen başlıca savunucusunun Harun Yahya olduğunu belirten bir haber yayınladı.

Sitedeki, “Richard Dawkins - Harun Yahya karşılaşması” başlıklı yazıda, “Kırmızı köşede Richard Dawkins. Mavi köşede Harun Yahya. Kim kazanacak? Karar sizin” altbaşlığıyla, günümüz dünyasında inançsızlığın bayraktarlığını Richard Dawkins’in yaptığı, inancın bayraktarlığını da Harun Yahya’nın yaptığı ifade ediliyor.
Yazıda, Dawkins’in saldırgan üslubundan bahsediliyor, ardından Harun Yahya’nın akıl açısında Dawkins’ten çok daha önde olduğu, fikirleriyle onu alt ettiği, Harun Yahya’nın kesin delillerle Allah’ın varlığını kanıtladığı belirtiliyor. Aradaki farklı bir özelliğin de, Dawkins’in kitaplarından para kazanması ve gelir elde etmek için bu işi yapması, Harun Yahya’nın ise bir gelir için değil, daha önce yaşamış tüm samimi uyarıcılar gibi, hiçbir ücret gözetmeksizin bu işi yapıyor olmasına dikkat çekiliyor.

Harun Yahya’nın çeşitli kitaplarını sıralayan yazara göre, çağrı yaptığı okurlar eğer Harun Yahya eserlerini okuyarak hidayete ermezlerse, en azından bilimsel bilgilerini zenginleştirip, ahlak ilkelerini öğrenebileceklerini ifade ediyor.