"Evrim Okutulmasın!" diyen Amerikan milletvekilleri...

Amerikan Anayasası gereği, Yaratılış biliminin, dini kökenli olduğu için okullarda öğretilmesi yasaklanıyor. Ancak evrimin dini bir kökeni olmadığı, seküler olduğu için okutulmasına mahkemeler karşı çıkmıyor.

Halbuki evrimin de dini bir yönü var. Deliller gösteriyor ki seküler evrim bilimi dedikleri şey, (15 milyar yıl önce big bang teorisi) Farisilerin dini inancındaki yaratılış görüşünün bir tekrarı. Kabalada anlatılanlardan alınmış. Demek ki evrimin de dini bir içeriği var. O zaman anayasa gereği yasal olarak, o da vergi desteği alan okullarda okutulamaz.

Bununla ilgili birkaç link verilmiş. Raporu hazırlayan kişi Ben Bridges, Temsilciler Meclisindeki Georgia eyaletinin temsilcisi. Diğer eyalet temsilcilerini de kendi eyaletlerinde bu konuda yasa tasarısında bulunmaya davet ediyor. Hristiyan bakış açısı ile Big Bang'e karşı çıkarak evrimi eleştiriyor, ancak sonuçta yaratılışın okullarda okutulması için siyasi baskı yapıyor.
Bu raporu dağıtanlardan biri, Warren Chisum da Temsilciler Meclisi üyesi, tarım-Çevre ve Enerji Komitesi başkanı.

Evrim için "deception" (aldatmaca) ifadesini kullanıyor.
"Her öğrenciye ve gerçeği arayan vatandaşlara, çok büyük miktarda zarar veren bir aldatmacanın finanse edilmesine harcanan milyarlarca doların, bu şekilde kötü kullanımını durdurabiliriz" diyor.