Yaratılışçılığın rotası, İstanbul'dan geçiyor...

İspanya’nın en önemli gazetelerinden, Barselona merkezli El Periodica’da, Sayın Adnan Oktar’ın Yaratılış konulu çalışmalarına yer verildi. Haberde tüm dünyada büyük yankı uyandıran "Yaratılış Atlası" isimli eser ve Sayın Adnan Oktar’ın geçtiğimiz hafta İstanbul’da yabancı basın kuruluşlarına verdiği basın toplantısında yaptığı açıklamalar geniş yer aldı. Andres Mourenza imzalı haberde özetle şu yorumlar yer alıyordu:

Geçen şubat ayında Barcelona Üniversitesi’ndeki birçok profesörün eline 700 sayfalık ve 5 kg’lık Yaratılış Atlası geçti. Bunun öncesinde birçok benzer Avrupa Üniversitesi Harun Yahya müstear isimli yazarın evrim teorisine karşıt fikirli kitabına ilişkin aynı gizemli postayı almıştı.

Cuma günü İstanbul Boğazı'nda lüks bir yatta basın konferansı veren Adnan Oktar şöyle dedi: “Beyler!…Evrim yok! Olsaydı Kuran, İncil ya da Tevrat bunu mutlaka yazardı.”

Adnan Oktar “Darwinizm’i yalnız bir kısım insan anlayabilir, öyle anlaşılmazdır ki, sadece bilim adamları anlayabilir fikirleri yanlış yönlendirmedir. Darwinizm'in yanlış olduğunu anlamak için, Allah'ın varlığını anlamak için akademik eğitime gerek yok.” demektedir. Ve “Darwinizm’in bilimsel temeli yok” şeklinde açıklamaktadır.

Oktar mükemmel beyaz bir takım elbise, Osmanlı altın kemer tokası ile çıktı, yanındakiler de aynı şıklıkta idi…. Hiç birisi alışılmış Müslüman görünümünde değildi. …Çevresindekilerin çoğunluğu İstanbullu ailelere mensup, genç, zengin insanlar…. Oktar Darwinizm’in etkili olduğu ülkelere kitap göndermeye devam edeceklerini ve şu anda halen Yaratılış Atlası’nın Rusça ve Çince çevirilerinin yapıldığını açıkladı.