Harun Yahya ve faaliyetleri, American Scientific Dergisinde...

Dünyaca tanınmış bilim dergisi American Scientific’in geçtiğimiz ay Avrupa’da yayınlanan sayısında, Avrupa’daki ve Türkiye'deki yaratılış konulu faaliyetlerle ilgili bir haber yer aldı. Yazının en büyük bölümü ise Harun Yahya müstear ismiyle tanınan yazar Adnan Oktar ve faaliyetleriyle ilgiliydi. Dergide Adnan Oktar’ın “Darwinizm” konulu çalışmaları şu şekilde tarif ediliyordu:

… Bir kaç senedir yaratılışı savunan bir kitap mevcut. ‘Evrim Aldatması’ adlı kitap, yılda milyonlarca satılıyor. Bu kitap bizde de büyük etki uyandırıyor.

Profesor Herwig Leirs, evrim biyoloğu, Antwerp Universitesi’nde geçen ders yılı evrim dersleri uygulamış. “Ders sonrası bazı Müslüman öğrenciler Harun Yahya'nın bu kitabı ile yanıma geldiler. Ben bu kitabı bilmediğim için onları yanıtlayamadım. Sonra kitabı incelemeye başladım ve evrim teorisine karşı olduğunu gördüm. Allah doğruydu ve Darwin yanlıştı. Kitabın ana düşüncesi buydu. Bu kitap bunu tüm genç müslümanlara öğretiyor.”

Amsterdam Bağımsız Üniversitesi de geçen yıl Harun Yahya’nın bu eseri ile tanıştı. Müslüman öğrenciler biyoloji derslerinde yazarın internetteki eserlerinden faydalanmışlar. Ancak hepsi yetersiz not almış ve barajı aşamamışlar. Öğrenciler kendilerine, inançlarından dolayı haksızlık edildiğini savunmuşlar.

Kitabın yazarı başlangıçta kendini biraz tanıtmış. Harun Yahya (Adnan Oktar’ın müstear ismi) kendisi İstanbullu bir içmimar… Daha öncede “Evrenin Yaratılışı” ve “Hz. İsa dönecek” adlı eserleri yayınlanmıştır. Kitapların baskıları ve resimleri çok kaliteli… Harun Yahya aynı zamanda ilk ücretsiz internet yazarlığını yapmış kişidir… www.harunyahya.com da yazarın 40 değişik lisandaki eserleri hakkında bilgi edinilebilir… Dünyanın her yerindeki insanlar, evrim teorisinin çöküşüyle ilgili bilgi alışverişi yapabilir, röportajlara ulaşabilir ve eserleri sipariş verebilirler.

“Allah’ın adıyla” başlayan kitabında Harun Yahya ilk sayfada kendi yazdıklarının doğru olduğunu ifade eder. “Bu eserler kesin neticelenme, etkilenme, itiraz edilemezlik, çürütülemezlik özellikleri taşımaktadır.” (Evrim Aldatmacası kitabı, 2003)… Kendisinin bu işe çok emek harcadığı belli.