Reuters: "İslami Yazar,Darwinizmi Eleştiriyor"


ISTANBUL (Reuters) - Yaratılışçılığın İslami versiyonunu savunan kitapların yazarı Cuma günü modern bilimin gerçek üzerinde tekel teşkil etmediğini ve fikirlerinin güç kazandığını savundu .

İstanbul Boğazının Karadeniz’e açılan kuzey kıyılarında lüks bir yatta düzenlenen alışılmadık bir basın toplantısında, müstear ismi Harun Yahya ile de bilinen Adnan Oktar, dünyadaki belaların Darwinizmin doğrudan sonuçları olduğunu söyledi.

Son derece dikkat çekici beyaz takım elbise, kravat ve gösterişli düzgün sakalı, düzgün arkaya doğru taranmış saçları ile kusursuz giyinmiş olan Oktar şöyle konuştu: “Komünizm, faşizm ve masonluk Darwinizm ilkelerine dayanır. Kapitalizm de bunlarla aynıdır... Hitler ve Mao, ikisi de Darwinistti.”

“Gerçeğin bilimadamlarının tekelinde olduğu konusunda kendimizi kandırmayacağız” dedi.

Charles Darwin, 19.yy’da geniş çevrelerce kabul gören doğal seleksiyona dayalı evrim teorisini öne sürmüştü.

1956’da Ankara’da doğan Oktar, Türkiye’de, Kuran ve İncil’de bildirildiği gibi Allah’ın dünyayı 6 günde yarattığını savunan yaratılışçılık fikrinin, zengin kaynaklara sahip lokomotifi konumunda.

Fikirleri, ABD'deki Hıristiyan yaratılışçılara benzese de, "bilgi alışverişi dışında" hiç bir resmi bağlantılarının olmadığını bildirdi.

Yahya; Darwin’in Evrim Teorisinin global terörizmin kökeni olduğunu savunan bol resimli “Yaratılış Atlası”’nı Fransa’daki bir çok eğitimci ve kütüphaneye gönderince, orada polemik oluşmasına neden olmuştu

Fransız Eğitim Bakanlığı, 700 üzerinde sayfadan oluşan ve fosilleri günümüz hayvanlarıyla karşılaştırarak Allah’ın yaşamı olduğu gibi yarattığı ve evrimin hiç gerçekleşmediğini savunan kitabın binlercesinin ortaya çıkmasından dolayı son derece şaşırdı ve endişelendi.



"DARWINİZMİN KARANLIK BÜYÜSÜ"
Türkçe konuşan Oktar, her ay internet sitelerinden bir milyon kitap ve filmin indirildiğini ve kitaplarla filmlerin 170 ülkede dağıtıldığını söyledi.

“Benim kitabımı okuyup da evrime inanan bir kişi bile olduğunu sanmıyorum” dedi.

“Darwinizmin Karanlık Büyüsü”, “Tarihi Bir Yalan: Kabataş Devri” ve “Allah’ın Detay Sanatı” gibi başlıklardaki Yahya kitaplarının farklı dillerdeki örnekleri de yatta teşhir ediliyordu.

Yahya “İnsanlar kitaplardan korkmamalı, Musevilerin, Masonların ve Ateistlerin kitapları da okunsun. Kimsenin kitap okuması engellenmemeli” dedi.

Fakat hareketin kaynakları konusundaki sorulara beklenen yanıtları vermedi.

“Yayınevi kitapları basıyor. Ben bir kazanç talep etmiyorum bu yüzden de bir yorum yapmaktan imtina ediyorum”

Kitapları 50 dilden fazla dile tercüme edilmiş.