Türk Yaratılışçılığı Kök Salıyor!


ABD’nin en önemli gazetelerinden biri olan The Washington Times Gazetesi, 9 Haziran 2007 tarihli sayısında, Nicholas Birch imzasını taşıyan “Türk Yaratılışçılığı Kök Salıyor -4 kişiden 3’ü Darwin’in evrim teorisini reddediyor” başlıklı bir haber yayınladı. Yazıda Adnan Oktar'ın Harun Yahya müstear ismiyle yazdığı "Yaratılış Atlası" adlı eserin Avrupa’daki etkisinden ve kitabın içeriğinden bahsedildi. Haberde Adnan Oktar’ın New York Times, Le Monde, Reuters, Stern, Newsweek gibi büyük yabancı medya kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısından da izlenimler aktarıldı.

Dünyanın dört bir yanındaki binlerce gazete ve derginin, internet sitelerinin de alıntı yaparak yayınladığı haberde özetle şu ifadeler yer alıyordu:

“Bilimsel yaratılışçılığın” İslami bir versiyonu, dört kişiden üçünün Charles Darwin’in evrim teorisini reddettiği Türkiye’de verimli toprak buldu.

Bu görüşün önde gelen savunucusu saçları omuz hizasında olan ve pahalı takım elbiseli Tarkan Yavaş, hayattaki amacının “Türkiye’yi ateist materyalizmden ve Darwin’in kapısını açtığı ahlaksızlıktan temizlemek” olduğunu söylüyor.

Yavaş 1990 yılında kurulan Bilim Araştırma Vaktı’nın (BAV) kamusal yüzü.

Üniversiteyi bırakmış karizmatik bir kişi olan Adnan Oktar’ın önderliğindeki BAV’ın son yayını, grubun Şubat ayında İngiltere, Fransa, İskandinavya ve Türkiye’deki bilim adamı, gazeteci ve okullara gönderdiği 770 sayfalık, yaklaşık 6 kg ağırlığındaki “Yaratılış Atlası” adlı büyük bir kitap.

… Detaylarda farklılıklar olsa da Kutsal Kitap ve Kuran’da anlatılan yaratılış inancına göre Allah herşeyi altı günde yarattı.

Atlasta, sayfalarca fosil ve canlı türlerinin fotoğrafları yanyana verilerek benzerliklerin türlerin zaman içinde uyum gösterdiği iddialarını çürüttüğü savunuluyor.

Politik mesaj ise farklı: komünizm, Nazizm ve alevler içindeki İkiz Kulelere ait bir fotoğrafın altında 11 Eylül’den evrim sorumlu tutuluyor.

Metinde “Darwinizm, çatışmaya değer veren tek felsefedir” açıklaması yapılıyor. Sn. Yavaş, “bilimsel saflarda kültürel bir savaş veriyoruz” dedi.

O ve onun gibiler Türkiye’de kendilerine verimli bir toprak buldular. Geçen sene yapılan bir araştırma Türklerin sadece yüzde 25’inin evrimi kabul ettiğini gösterdi. Fen dersi öğretmenleri bile etkilenmişler; 2005 senesinde yapılan bir anket yaklaşık yüzde 50’sinin teoriyi sorguladığı veya reddettiğini ortaya koymuştu.

İstanbul Üniversitesinden genetikçi Haluk Ertan, “Türkiye Orta Doğu’da yaratılışçılığın merkez bürosu oldu” dedi. Yavaş ise “Sadece Orta Doğu’da değil, dünyada,” dedi ve ekledi, “Darwinizm Türkiye’de ölüyor.”

… BAV son on yıl içinde yaratılış konulu yüzlerce konferansın yanı sıra son dönemde de Amerikan tarzı bir dizi “yaratılış müzesi” organize etti.

Dün, Adnan Oktar, İstanbul Boğazının Karadeniz’e yakın kuzey kıyılarının açığında lüks bir yatta bir basın toplantısı düzenledi, ve dünyadaki kötülüklerin Darwinizmin doğrudan birer sonucu olduğunu söyledi.

Reuters haber ajansı, “Komünizm, faşizm, ve Masonlar Darwinizm değerleri üstüne kuruludur, dünya kapitalist gücü de aynı değerler üstüne kuruludur… Hitler de, Mao da Darwinistti” dediğini kaydetti.

“Bilim adamlarının, gerçeğin tekelini ellerinde bulundurdukları şeklinde kendimizi kandırmayacağız,” dedi.

Türkçe konuşan Sn. Oktar Internet sitelerinden her ay bir milyon kitap ve belgesel filminin indirildiğini söyledi. Kitap ve belgesel filmlerinin 170 ülkede dağıtıldığını da sözlerine ekledi. Harun Yahya müstear adıyla Sn. Oktar tarafından yazıldığı iddia edilen farklı dillerdeki onlarca kitap yatta sergileniyordu. Başlıklardan bazıları: “Darwinizmin Karanlık Büyüsü,” “Tarihi Bir Yalan: Kabataş,” ve “Allah’ın Munis Sanatı.”