Yaratılış atlası Almanya'da da konuşuluyor...

Almanya’nın en büyük gazetelerinden biri olan Die Welt’de, “Evrime Karşı Kuran’la mücadele” başlıklı büyük bir haber yer aldı. Haberde özetle şu ifadeler yer alıyordu:
Adnan Oktar Darwinizm’e karşı amansız bir kampanya başlattı. Faşizmin ve terörizmin köklerinin evrim teorisine dayandığı görüşünde olan Müslüman yazar Darwin’in teorisini çürütmek için tüm Avrupa’ya Yaratılış Atlası’nı dağıtıyor.

Adnan Oktar evrim teorisine karşı yürüttüğü mücadelesinde adımlarını büyük atıyor. Türk yazar, Charles Darwin’in “türlerin gelişimi” teorisini yıkmak için 800 sayfadan oluşan Yaratılış Atlası kitabını yolluyor. Parlak baskılı kitap Fransa ve Türkiye’deki öğretmenlerin yanı sıra, Almanya, İsviçre ve diğer ülkelerde eğitim veren çok sayıda öğretmene gönderildi. Harun Yahya müstear ismiyle yazan Adnan Oktar’ın tek istediği, Allah’ın varlığını ispatlamak. Faşizmin ve terörizmin kökünün evrime dayandığını iddia ederek teoriyle mücadele ediyor.

Adnan Oktar, “İnsanın evrimi masalının hiçbir şekilde bilimsel bir temeli yok” diyor. Atlas’ta kullanılan yüzlerce fosil resmi, Allah’ın bütün türleri hep aynı formda yarattığını ispatlıyor... Maymundan insana gelişim ise onun için sadece akla hayale sığmayan bir iddia. Buna göre Adnan Oktar şöyle diyor: “Timsaha tapan insanların dini günümüzde bize nasıl saçma ve imkansız geliyorsa, Darwinistler’in inanışları da o derece inanılmaz.”

Adnan Oktar ateistlerin ve materyalistlerin var olduğunu iddia ettiği tuzaklarına misyonerlere has bir coşkuyla ve Kuran’la hücum ediyor. Eski Güzel Sanatlar öğrencisi olan yazar Darwinizm ile faşizm ve komünizm gibi kanlı ideolojiler arasındaki karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak istiyor. Dindar olduklarını iddia eden teröristlerin de gerçekte sosyal-Darwinist olduklarını söylüyor. Tüm bunlara karşı yazar İslam’ın huzur getiren bir din olduğunu ifade ediyor.

1956 doğumlu yazarın çok fazla eseri var. Yüzün üzerinde kitabı yayınlanmış. Çalışkan taraftarları bu kitapların çoğunu tercüme etmişler. Yaratılış Atlası da bu kitaplardan biri. Kitaplar, içlerinde yer alan pek çok Kuran ayetiyle birlikte basılıyor. Web siteleri, yayınevleri ve Bilim Araştırma Vakfı adlı bir vakıf yazarın görüşlerini yaygınlaştırıyor.

Adnan Oktar Almanya’da da pek yabancı değil... Yazar şu anki tüm çabasını Darwinizm’e karşı yoğunlaştırmış gibi görünüyor.

... (Türkiye'deki) Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer Adnan Oktar’ın Yaratılış Atlası’yla evrim teorisini öğreten öğretmenleri etkilemeye ve öğrencilere evrim teorisinin ispatlanmamış bir teori olduğunu göstermeye çalıştığını söylüyor. Fransa’daki pek çok okul da büyük kitabı almış durumda. Paris Eğitim Bakanlığı dehşete kapılarak kitabın derslerde okutulmaması yönünde çağrıda bulundu. Kitap Almanya’daki öğretmenlere de ulaşmış durumda.

... Yazar internet sitesinde samimi Müslümanlar’ın geçmişte de aslı olmayan suçlamalara maruz kaldıklarını anlatıyor. Yazar Harun ve Yahya isimlerini de inançlarını cesur bir şekilde savunan iki İslam peygamberine atfen kullanıyor.

Yazarın mücadelesi devam ediyor. Nitekim bu cilt, yedi ciltlik Yaratılış Atlası serisinin sadece birinci cildiydi.

Die Welt’de yayınlanan bu haber Almanya’daki diğer basın yayın organlarında ve internet sitelerinde de yer aldı. Bunlardan biri de netzeitung.de haber sitesi.