Belçika, "Yaratılış" ı incelemeye aldı !

Liège Üniversitesinin aylık dergisinde yayınlanan bir makalede Adnan Oktar'ın evrim konulu çalışmaları ve bu çalışmaların çeşitli ülkelerdeki etkisi üzerinde duruluyor. Dergideki haberin başlığı "Şaşırtan bir Yaratılışçılık örneği: Bir Türk eseri, evrimi tartışmaya açıyor!" Haberde özetle şu ifadeler yer alıyor:
... Yedi ciltlik bir eserin birinci cildi olduğu bilgisi verilen 770 sayfalık, kuşe kağıda, renkli baskı, çok iyi belgelendirilmiş, kusursuz bir Fransızca... Kısacası çok güzel bir kitap (...)
... Liège Üniversitesi'nde profesör olan Laurence Bouquiaux şöyle bir itirafta bulunuyor: "... Kitabı daha yakından inceledim. Ve sonunda yazarın kurduğu bağlantıyı kavradım. Oktar tartışmaya açtığı konu "Yaratılışçılık ve Evrimcilik" ve bunu alışılmadık terimlerle dile getiriyor. Üstelik bilimsel itirazları Kuran'dan yola çıkarak yapmıyor... Yaratılışçılığı bilim adına savunuyor... Sonradan bir daha geri dönüşü olmayan bir karşı atak yaşamak istemiyorsak, tartışmanın şu an ulaştığı konumu çok iyi tespit etmekte fayda var.... Oktar, bilimsel platformdaki delillendirmelerin bir bölümünde doğanın bilimselliğinden faydalanıyor. 500 sayfa boyunca on milyonlarca yıl yaşındaki fosilleri ve bu fosillerin günümüzde yaşayan örneklerini bir araya getiriyor ve aralarında en ufak bir farklılık olmadığı gerçeğini meydana çıkarıyor. Kitabın finalini tam oturtmak için hiçbir genetik mutasyonun bir türe fayda sağlamayacağı, hiçbir ara geçiş formu olmadığını da ekliyor (...)
... "Evrim gerçek değil, bir teoriden öteye geçemez" sözü yazar ve daha birçok Yaratılışçı tarafından sloganlaştırılıyor. (...)
... Yaratılış Atlası'nı 14 ve 16 yaşlarındaki iki kızıma da gösterdim. Onlara göre çok güzel, harika resimlendirilmiş ve kitaptaki açıklamalar çok anlaşılır. Ancak kitapta yazan bilgilerin okulda kendilerine öğretilenler ile uyuşmadığını söylediler...
Ayrıca internette de kitaba sansür getirilmemesi taraftarıyım: tam aksine, bu kitap bence öğrencilerin bu eseri kendilerinin inceleyerek statüsü ve niteliği hakkında olumlu ya da olumsuz, kendilerinin karar vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Avrupa Konseyinden Evrimcilere Red

Avrupa Konseyi, yaratılış karşıtı raporu görüşmeye bile gerek duymadı
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), tüm dinlerde yer alan yaratılış inancının okullarda yasaklanmasını teklif eden tartışmalı "Eğitimde Yaratılışçılık Tehlikesi" isimli raporu tartışmayı reddetti.


AKPM Başkanı Linden, rapora itiraz etti. Fransız vekil Lengagne evrimi savunuyor.

Fransız Sosyalist milletvekili Guy Lengagne tarafından hazırlanan rapor, okullarda sadece Darwinci evrim teorisinin öğretilmesini savunuyordu. Daha önce Kültür, Bilim ve Eğitim Komisyonu'nda kabul edilmesine rağmen, dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında 63'e karşı 40 oyla görüşmeyi reddetti. Özellikle Türk, Rus ve Bulgar milletvekillerinin yoğun tepkisiyle karşılaşan raporun kaldırılmasında, AKPM Başkanı Rene Van der Linden'in girişimlerinin de etkisi olduğu iddia edildi. Avrupa Konseyi kaynakları, bu haftaki genel kurul toplantısında ana konu olarak "dinlerarası ve kültürlerarası diyalog" seçildiğini hatırlatarak, özellikle İslam ülkelerinde ve eski Sovyet ülkelerinde yaşayan insanların hassasiyetlerini göz önünde bulundurduklarını belirtti. Yetkililer, ayrıca, Lengagne'in raporun sonuç bölümünde bilimsel bir teori olan Darwin'in evrim teorisini tek hakikat olarak kabul ederek siyasetçi rolünü aştığını savundu.

Fransız raportör, raporu komisyona geri gönderen kararı büyük bir şaşkınlıkla karşıladığını ifade ederken, "AKPM' deki 4 yıllık görev sürem boyunca ilk kez komisyonlarda kabul edilen bir raporun görüşülmeden reddedildiğine şahit oluyorum." şeklinde konuştu. Lengagne, AKPM Başkanı Linden'in de uzun süredir raporu gündemden çıkarmak için çabaladığını iddia etti. Raporunun özellikle Rus ve eski Sovyet ülkelerinden gelen milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılaştığını belirten Lengagne, Avrupa'nın "Ortaçağ anlayışına geri döndüğünü" iddia etti. Lengagne, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'yi de "Avrupa'da evrime en çok inanan ülke İzlanda, en az inanan ise Türkiye. Avrupa'daki en güçlü evrim karşıtı radikal akımlar da bu ülkede bulunuyor." dedi. Raporda, kamuoyunda "Harun Yahya" ismiyle de bilinen Adnan Oktar'ın "evrim teorisi karşıtı" kitaplarının okul kütüphanelerinden çıkarılması isteniyordu. Evrim tartışmaları, şubat ayında Harun Yahya'nın "Yaratılış Atlası" isimli kitabını Fransızcaya çevirerek birçok ortaokul ve liseye, ayrıca Fransız üniversitelerinde görev yapan 400'e yakın biyoloğa posta yoluyla göndermesi ile başlamıştı. Olayın büyük medyada haber olmasının ardından, dönemin Milli Eğitim Bakanı Gilles de Robien, bir uzmanlar heyetine danışarak Yahya'nın kitabının okulların kütüphanelerine girmesini yasakladı. Komisyona geri gönderilen raporda, İsviçre, Belçika ve İspanya'daki Yahya kitaplarının da kütüphanelerden kaldırılması talep ediliyordu.

Tekrar görüşülmek üzere Kültür, Bilim ve Eğitim Komisyonu'na gönderilen raporun tekrar AKPM gündemine gelmesi beklenmiyor. Zira, Fransa'da haziran ayında yapılan milletvekili seçimlerinde tekrar seçilemeyen Lengagne'in AKPM'deki son toplantısıydı. Fransız milletvekili, yaradılışı reddeden raporunun AKPM Genel Kurulu'na gelme ihtimalini "Bu konuda çok ümitsizim. Bu raporun bir daha tartışılma ihtimalini sıfır olarak görüyorum." dedi.

ZAMAN GAZETESI - 27 HAZIRAN 2007

İsviçre'de Atlas istilası !


YARATILIŞÇILAR! Onlara göre her şeyi Allah yarattı ve evrim teorisi boş bir aldanış!
Dünyayı buna inandırmak istiyorlar...

İsviçre’nin en büyük gazetelerinden biri olan Le Matin’deki bir haberde Yaratılışı anlatan çalışmalar özetle şu şekilde anlatılıyordu:

Amerika’da, yaratılışçılık okullarda okutuluyor! Avrupa’da propaganda tam rayına oturmuş: olağandışı bir Atlas tüm İsviçre’yi istila etti!

Amerika’dan sonra, Avrupa ve İsviçre de nişan tahtasına oturdu. Yaratılışçılar, Güney Amerika’nın birçok ülkesinde İncil’i kaynak alarak yaratılış inancının, evrim teorisi ile aynı derece de okullarda okutulmasında muvaffak oldular. Diğer bir deyişle öğrencilere bir yanda bilimsel gerçekler öğretilirken diğer bir yandan hayatın “üstün bir akıl” tarafından da yaratılmış olabileceği anlatılıyor. (…) Bu netice öyle tesadüfler sonucu ortaya çıkmadı elbet: Amerikalı dindar Müslümanlar ülkelerini kitaplar, DVD’lerle donattılar. Yapılan bir araştırma sonucuna göre Amerikalıların %28’i evrim teorisine inanırken, %48’i kesinlikle yaratılışa inanıyorİsviçre henüz bu noktada değil. Science dergisini yaptığı bir araştırma İsviçre halkının üçte birinin evrime inandığını ortaya koyuyor! Ve propaganda çoktan başladı. Almanya, Belçika ve Fransa’nın ardından, Türk bir yazar binlerce yere kitabını yolladı... Bu gönderilen daha sadece birinci cildi! (…)

Yaratılış atlası Almanya'da da konuşuluyor...

Almanya’nın en büyük gazetelerinden biri olan Die Welt’de, “Evrime Karşı Kuran’la mücadele” başlıklı büyük bir haber yer aldı. Haberde özetle şu ifadeler yer alıyordu:
Adnan Oktar Darwinizm’e karşı amansız bir kampanya başlattı. Faşizmin ve terörizmin köklerinin evrim teorisine dayandığı görüşünde olan Müslüman yazar Darwin’in teorisini çürütmek için tüm Avrupa’ya Yaratılış Atlası’nı dağıtıyor.

Adnan Oktar evrim teorisine karşı yürüttüğü mücadelesinde adımlarını büyük atıyor. Türk yazar, Charles Darwin’in “türlerin gelişimi” teorisini yıkmak için 800 sayfadan oluşan Yaratılış Atlası kitabını yolluyor. Parlak baskılı kitap Fransa ve Türkiye’deki öğretmenlerin yanı sıra, Almanya, İsviçre ve diğer ülkelerde eğitim veren çok sayıda öğretmene gönderildi. Harun Yahya müstear ismiyle yazan Adnan Oktar’ın tek istediği, Allah’ın varlığını ispatlamak. Faşizmin ve terörizmin kökünün evrime dayandığını iddia ederek teoriyle mücadele ediyor.

Adnan Oktar, “İnsanın evrimi masalının hiçbir şekilde bilimsel bir temeli yok” diyor. Atlas’ta kullanılan yüzlerce fosil resmi, Allah’ın bütün türleri hep aynı formda yarattığını ispatlıyor... Maymundan insana gelişim ise onun için sadece akla hayale sığmayan bir iddia. Buna göre Adnan Oktar şöyle diyor: “Timsaha tapan insanların dini günümüzde bize nasıl saçma ve imkansız geliyorsa, Darwinistler’in inanışları da o derece inanılmaz.”

Adnan Oktar ateistlerin ve materyalistlerin var olduğunu iddia ettiği tuzaklarına misyonerlere has bir coşkuyla ve Kuran’la hücum ediyor. Eski Güzel Sanatlar öğrencisi olan yazar Darwinizm ile faşizm ve komünizm gibi kanlı ideolojiler arasındaki karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak istiyor. Dindar olduklarını iddia eden teröristlerin de gerçekte sosyal-Darwinist olduklarını söylüyor. Tüm bunlara karşı yazar İslam’ın huzur getiren bir din olduğunu ifade ediyor.

1956 doğumlu yazarın çok fazla eseri var. Yüzün üzerinde kitabı yayınlanmış. Çalışkan taraftarları bu kitapların çoğunu tercüme etmişler. Yaratılış Atlası da bu kitaplardan biri. Kitaplar, içlerinde yer alan pek çok Kuran ayetiyle birlikte basılıyor. Web siteleri, yayınevleri ve Bilim Araştırma Vakfı adlı bir vakıf yazarın görüşlerini yaygınlaştırıyor.

Adnan Oktar Almanya’da da pek yabancı değil... Yazar şu anki tüm çabasını Darwinizm’e karşı yoğunlaştırmış gibi görünüyor.

... (Türkiye'deki) Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer Adnan Oktar’ın Yaratılış Atlası’yla evrim teorisini öğreten öğretmenleri etkilemeye ve öğrencilere evrim teorisinin ispatlanmamış bir teori olduğunu göstermeye çalıştığını söylüyor. Fransa’daki pek çok okul da büyük kitabı almış durumda. Paris Eğitim Bakanlığı dehşete kapılarak kitabın derslerde okutulmaması yönünde çağrıda bulundu. Kitap Almanya’daki öğretmenlere de ulaşmış durumda.

... Yazar internet sitesinde samimi Müslümanlar’ın geçmişte de aslı olmayan suçlamalara maruz kaldıklarını anlatıyor. Yazar Harun ve Yahya isimlerini de inançlarını cesur bir şekilde savunan iki İslam peygamberine atfen kullanıyor.

Yazarın mücadelesi devam ediyor. Nitekim bu cilt, yedi ciltlik Yaratılış Atlası serisinin sadece birinci cildiydi.

Die Welt’de yayınlanan bu haber Almanya’daki diğer basın yayın organlarında ve internet sitelerinde de yer aldı. Bunlardan biri de netzeitung.de haber sitesi.

Avrupa Konseyinde Yaratılış Paniği !

Darwinizmin yıkılışının şoku şiddetli oldu,
Yaratılış Atlası Avrupa Konseyi’nde panik meydana getirdi


8 Haziran 2007 tarihinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne, Kültür, Bilim ve Eğitim Komitesi tarafından bir rapor sunuldu. Fransa Sosyalist Grup üyelerinden Guy Lengagne’in imzasını taşıyan raporun başlığı “Eğitimde Yaratılışçılığın Tehlikeleri” başlığını taşıyordu. Ancak raporun içeriği başlığını değil, başka bir gerçeği ortaya koyuyordu: Darwinistlerin ne kadar büyük bir panik içinde oldukları ve Darwinizmin yıkılışından duydukları şoku!

Sayın Adnan Oktar’ın Harun Yahya müstear ismiyle yayınladığı Yaratılış gerçeğini ve Darwinizm’in çöküşünü anlatan çalışmaların ve özellikle de birçok dile çevrilen Yaratılış Atlası isimli dev eserin tüm dünyada çok büyük bir etki oluşturmasının ardından böyle bir rapor sunulması, bu çalışmaların dünya üzerindeki etkisini gözler önüne sermektedir.

Eserin Avrupa ülkelerine ulaşmasının ardından tüm dünya basını Yaratılış Atlası’ndan bahsetmiş, panik yaşayan Darwinistler ise ortaya hiçbir karşı delil koyamadıkları için kitabı yasaklatmak için beyhude çabalar yürütmeye çalışmışlardı. Konseye sunulan rapor da aynı ruh hali içinde kaleme alınmış, Yaratılış Atlası’na karşı bilimle karşılık veremeyeceklerini anlayan Darwinistler yasaklamacı bir yöntem uygulamaya karar vermişlerdir. Ancak bu çabaların sonuç vermeyeceği açıktır. Darwinizm yıkılmıştır ve tüm dünya bu gerçeği büyük bir hızla kabul etmektedir.

Aşağıda Darwinistlerin içine düştükleri durumu gözler önüne sermek amacıyla rapordan bazı bölümler verilmiştir:

Eğitimde Yaratılışçılığın Tehlikeleri

Avrupa’da Yaratılışcılık


38. Pek çok kişi bu olayın sadece ABD’nin sorunu olduğunu ve Atlantik’in öbür tarafında olan bitenlere kayıtsız kalmak mümkün olmasa bile, bu işle ilgilenmenin Avrupa Konseyi’nin görevi olmadığını düşünmektedir. Ne var ki durum böyle değildir. Tam tersine, 27 üye ülkemizde uygun önlemlerin alınması büyük önem arz etmektedir.

39. Hıristiyan yaratılışçılığının yanı sıra şimdi de Müslüman Yaratılışçılığı söz konusudur: 1980’lerin başında İslami hareketlerin artışıyla birlikte Müslümanlar arasında Hıristiyan kaynaklı Yaratılışçı argümanlar popüler hale gelmiştir.

40. Günümüzde tüm inançlardan gelen Yaratılışçılar fikirlerinin Avrupa’da kabul görmesine çalışmaktadırlar. Sonuç olarak son birkaç yıl içerisinde, asıl hedef okullar olmak üzere, Avrupa-Asya kıtasında bu farklı hareketlerin girişimlerine şahit olduk. 2007 yılının başlarında evrim teorisini aldatmaca olmakla itham eden Türk Yaratılışçı Harun Yahya oldukça cömert hazırlanmış son eseri “Yaratılış Atlası”nı Fransa, Belçika, İspanya ve İsveç’de çok sayıda okula gönderdi. Fransa’da Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlara danıştıktan sonra hemen tepki göstererek kitabın sınıflardaki öğretim için tespit edilmiş hiçbir kritere uygun olmadığını öne sürerek kitabın okul kütüphanelerinden kaldırılmasını talep etti.

41. Yaratılışçılar saldırılarını iki cepheden sürdürüyorlar: ya evrimin bilimsel doğasını inkar ediyor ya da evrim teorisi savunucuları karşısında kendilerini zor duruma düşüren tartışmaların merkezine belirsizlik katmaya çalışıyorlar. Bu amaçla evrim biliminin, herhangi bir bilim gibi, “kapalı” olmadığı gerçeğine güveniyorlar.

47. Bu nedenle Türk hoca Harun Yahya’nın bu iki yöntemin her ikisini de kullandığı görülmektedir. Çok sayıdaki Darwin karşıtı kitabında, şeytanın en büyük aldatmacalarından biri saydığı evrimin saçmalığını ve bilimden uzaklığını ispatlamaya çalışmaktadır... Yazar evrimin bilimsel olmamasını, evrim delillerini alarak ve bunlara meydan okuyarak ispatlamaya çalışmaktadır...

Yaratılışçılık ve Eğitim: Avrupa’daki temel yaratılışçılık insiyatifleri, genel açıklamalar ve bilimsel ve dini toplulukların reaksiyonları

Türkiye:

54. Gerçek adı Adnan Oktar olan Türk İslamcı hoca Harun Yahya, bu hareketin en sembolik kişiliklerinden biri. Yaklaşık elli yaşlarında ve yaklaşık yirmı yıldır yaratılış ve din ile ilgili çalışmalar yayınlıyor. Kendisinin aynı zamanda merkezi İstanbul’da olan kendi yayınevi var, Global. 1991 yılında Oktar Bilim Araştırma Vakfı (BAV)ı kurdu. Kuruluşundan bu yana BAV, Türk eğitim sisteminden evrime ilişkin her türlü referansın çıkarılmasının sağlanmasında çok aktif. Başlıca Türk il ve ilçelerinde yaratılışçılık üzerine bir çok konferans düzenliyor. BAV’ın Amerikan Yaratılış Araştırmaları Enstitüsü (ICR) ile yakın bağlantıları var gibi görünmektedir.

55. Harun Yahya’nın son çalışması Aralık 2006 yılında Yaratılış Atlası başlığı ile ortaya çıktı. Yedi ciltlik bir serinin ilki olan bu kitap oldukça büyük. Zengin bir şekilde resimlendirilmiş 772 sayfayla Darwinizm ve evrim teorisini çürütmeye çalışıyor. Sonuç olarak ortaya koyduğu nokta ise son derece açık : “yaratılış bir gerçektir” ve “evrim bir yanılgıdır”. Dahası, yazar keskin bir şekilde “Darwinizm ile faşizm ve komünizm gibi elleri kanlı ideolojiler arasındaki gizli bağları” suçluyor. 2007’nin başlarında Yahya çalışmalarının Avrupa’da ve dünya çapında kitle dağıtımını içeren bir taaruz başlattı.

56. Şunun da belirtilmesi gerekir ki yaratılışçılık düşünceleri bazı Türk okul kitaplarında zaten bulunmakta ve Türkiye’deki orta dereceli okulların öğrencilerinin %75’i evrim teorisine inanmamaktadır. Ancak, Türkiye’de bazı protesto hareketleri ortaya çıkmıştır. 1998 yılında evrimci düşüncelere yönelik eleştirilere ve yaratılışçı saldırılara yanıt vermek ve kamuyu bu konuda uyarmak maksatlı bir komisyon oluşturuldu. TÜBA Türkiye Bilim Akademisi ve Tübitak Türkiye Bilim ve Teknolojik Araştırmalar Konseyi de evrim lehtarı bir tutum sergilemiştir.

Fransa:

57. Harun Yahya Taaruzu: 2007’nin başlarında, Türk Yaratılışçısı Harun Yahya Yaratılış Atlası başlıklı çalışmasını çok sayıda Fransız okulu ve referans merkezine gönderdi. Buna yanıt olarak Eğitim Bakanı Gilles de Robien, üst düzey eğitim memurlarını “Bakanlık tarafından çizilmiş müfredatın içeriğiyle uyuşmayan bu kitabın okulların kaynak merkezlerinde bulunmamasını “ sağlamaya çağırmıştır. Paris VI Üniversitesinin Evrimsel Biyoloji Profesörü Herve LeGuyader, Genel Ulusal Eğitim Müfettişliği tarafından bu atlasın detaylı bir analizini oluşturmakla görevlendirilmiştir. Kendisi bu kitabı “genellikle Anglo Sakson menşeili olan bundan önceki yaratılışçı inisiyatiflerinden çok daha tehlikeli” olarak görmektedir. Çalışmanın savurganlığı ve yazar tarafından kullanılan metodun “bilinçlendirilmemiş bir halk üzerinde oldukça etkin olabileceğine” inanmaktadır... Yaratılış Atlası aynı zamanda bir çok gazeteciye de gönderilmiştir.

İsviçre:

59. Harun Yahya’nın Fransızca konuşan İsviçre’deki faaliyetleri: Mart 2007’de Fransızca konuşulan İsviçre’nin çok sayıdaki okuluna da Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası çalışması ulaştı. Cenevre Kantonundaki Oryantasyon Çemberlerinin Genel Direktörü Georges Schürch, bu çalışmanın İsviçre’nin Fransızca konuşulan bölgelerinde dağıtılmasından sorumlu şirketin kendilerine dağıtılmak üzere 1000 adet verdiğini söylemiştir. Önceden yapılmış bir inceleme olmaksızın okullarda kullanılmak üzere hiçbir yeni çalışmanın yetkilendirilemeyeceğine işaret etmektedir.

60. Cenevre Kanton’unda Halk Eğitim Sekreteri Yardımcısı Jacqueline Horneffer eğitim kurumlarını bu kitabın teslimatını reddetmeye çağırmıştır, ki böyle de yapılmıştır. Horneffer’e göre “kitap mevcut bilimsel teorilerle uyuşmamaktadır ve laik ve dini eğitimin ayrılması prensibine uygun değildir. Yaratılış Atlası İsviçre’de de gazeteci ve bilim adamlarına gönderilmiştir.

Belçika:

63. Belçika okullarına Yaratılışçıların nüfuz etme girişimi: Fransa’dan sonra ve İsviçre’deki taarruza paralel olarak, Harun Yahya Yaratılış Atlası’nı Belçika’da 2007 yılının Mart ayında dağıtmaya başladı. 22 Mart 2007 tarihli bir sirkülerde zorunlu eğitim ve sosyal gelişme bakanı Marie Arena “bu belgede ortaya konan değerlere karşı tüm eğitim personelini” uyararak “söz konusu materyallerin öğrencilerin kullanımında hiçbir şekilde bir eğitim aracı haline gelemeyeceği yönünde uyanık olunmasını güvence altına alınmasını istedi.

İspanya:

74. Fransadan bir ay sonra Sayın Yahya’nın Yaratılış Atlası Barselona üniversitesindeki bazı biyoloji profesörleri ve üniversite kütüphanesine gönderildi.

85. Harun Yahya evrim teorisin sistematik olarak Kuran’a başvurarak çürütmektedir. Fakat Malek Chebel’in de vurguladığı gibi Kuran’da evrimden doğrudan bahsedilmez, fakat yalnız yaratılış anlatılır.

86. Evrim bilimi herhangi başka bir bilim dalı gibi “her şeyin neden öyle olduğu" sorusuna cevap vermeyi iddia etmez, fakat sadece nasıl işlediklerini dikkate alır.

87. Bazı yaratılışçı köktendinciler Darwinizme ve materyalizme saldırırken, onların “terörizmin gerçek ideolojik kaynağı” olduğunu söyleyerek suçlamaktadır. “Darwinizm, 20.yüzyılda insanlığa felaketler getiren bazı zalim ideolojilerin temelidir." Ölümünden sonra teorisinden sapmalar olmasından sorumlu değildir. Darwin’i, terörizmin babası olarak sunmak kesinlikle çok ayıptır, bu birçok genç ve deneyimsiz bireyin zihinlerinde şüphelere ve şaşkınlığa yol açabilir.

104. Yaratılışçıların giderek büyüyen etkisi hakkında detaylı çalışma, yaratılışçılık ve evrim arasındaki tartışmaların entelektüel uyuşmazlıktan daha ileri seviyede olduğunu göstermektedir. Eğer dikkatli olmazsak Avrupa Konseyi'nin özünü oluşturan değerler yaratılışçı köktendincilerin doğrudan tehdidiyle tehlikeye girecektir. Çok geç olmadan harekete geçmek, Konsey parlamenterlerinin görevlerinin bir parçasıdır.

105. Bu raporun hazırlanması sırasında Fransa Ulusal Uzay Araştırmaları Merkezi’nden Jacques Arnoult; Paris VI - Pierre ve Marie Curie Üniversitesi Evrimsel Biyoloji Profesörü Hervé LeGuyader, Professor of Evolutionary Biology at the University of Paris VI ; Collège de France’da paleoantropolog Pascal Picq tarafından hazırlanan çalışmalara başvurduk, raporu hazırlayan bu kişilerin tümüyle faydalı görüşmeler yaptı; ayrıca Paris’teki Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'nden profesör Guillaume Lecointre ile de görüşüldü. Raportör aynı zamanda Découvrir la Biologie adında kolektif bir çalışma olan ve Michael Cain, Hans Damman, Robert Lue ve Carol Kaesuk Yoon tarafından hazırlanarak DeBoeck (English title: Discover Biology, Sunderland, Mass., Sinauer Associates, 2002) tarafından yayınlanan, ayrıca Schöpfung und Evolution adında Sankt Ulrich Verlag tarafından yayınlanan Eylül 2006 tarihinde Papa Benedict XVI’nın başkanlığında Castel Gondolfo’da yapılan bir seminer çalışmalarına başvurmuştur. Ayrıca daha önce söz edilen Harun Yahya’nın kitabı ve internetten bulunan bir dizi yaratılış makaleleri de incelenmiştir.

İtalya da sallandı !


La Provincia di Sondria:
Darwin, Acı Çeken bir Ateist mi?


La Provincia di Sondria gazetesinin 1 Haziran 2007 tarihli haberinde, İtalya’nın en aktif evrimcilerinden biri olan Telmo Pievani ile yapılan bir röportaja yer verildi. Pievani, kendisine sorulan bir soru üzerine, Harun Yahya’nın İtalyanca baskısı yayınlanan Yaratılış Atlası isimli eserinin de İtalyan halkı üzerinde büyük etki oluşturduğuna dikkat çekti.

"Okullara İslami bağış: Darwin karşıtı bir kitap" İnternet üzerinden yayın yapan bir İtalyan haber sitesinde, 4 Haziran 2007 tarihinde, aynı gün İtalya’nın en büyük gazetesi olan Corriera della Sera’da yer alan bir habere yer verilmiş. Haberde Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası isimli eserinin İtalya’da birçok kuruma ulaştığı, İtalya’dan önce Avrupa’nın bir çok ülkesine (Fransa, Almanya, İsviçre, İngiltere, Hollanda) gönderildiği belirtiliyordu. Haberde ifade edilen bazı önemli bilgiler şunlardı:

“... İtalya, birinci kalitede, parlak renkli 800 sayfalı, yaklaşık 6 kilo ağırlığında, büyük bir kitabın 1. Cildinin yüzlerce, belki de binlerce nüshası ile istila edildi...

31 Mayısta Mezzogiorno gazetesinden bir meslektaşım Yaratılış Atlası’nın Altamura’daki bir okula da gönderildiğini söyledi. İnternette araştırma yaptım ve kitabın daha önceden Fransa, Almanya, İsviçre, İngiltere ve Hollanda’ya gönderildiğini öğrendim. Yüzbinlerce nüsha Avrupa’yı basmıştı...

...Oktar’ın güçlü stratejisi etkili oldu: Türkiye’de Bilimler Akademisinin yaptığı bir anket sonucu bugün Türk orta-lise okul öğrencilerinin %75’i evrim teorisine inanmıyor...
Yazar, kitabın ek bölümünde “İslam, terörün kaynağı değil, çözümüdür”, ve “kendi acımasızlıklarını din kisvesi altında uygulamaya çalışan kişi ve gruplar için çözüm gerçek Kuran ahlakının öğretilmesidir” iddiasında bulunuyor. Bir başka sözünden Oktar’ın dünya çapında masonik komplo görüşünün bir destekçisi olduğu anlaşılıyor...

Aynı zamanda Avrupa’da, kaleleri Amerika olan Hıristiyan kaynaklı yaratılışçılar ve bizi

Yaratılış Atlası’yla işgal eden İslam kaynaklı yaratılışçılar arasında bir yarış başladı. İkisinden hangisinin üstün geleceğini bilemiyoruz ama kesin olarak bildiğimiz şey bizim kaybedenler olacağımız...”

Türk Yaratılışçılığı Kök Salıyor!


ABD’nin en önemli gazetelerinden biri olan The Washington Times Gazetesi, 9 Haziran 2007 tarihli sayısında, Nicholas Birch imzasını taşıyan “Türk Yaratılışçılığı Kök Salıyor -4 kişiden 3’ü Darwin’in evrim teorisini reddediyor” başlıklı bir haber yayınladı. Yazıda Adnan Oktar'ın Harun Yahya müstear ismiyle yazdığı "Yaratılış Atlası" adlı eserin Avrupa’daki etkisinden ve kitabın içeriğinden bahsedildi. Haberde Adnan Oktar’ın New York Times, Le Monde, Reuters, Stern, Newsweek gibi büyük yabancı medya kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısından da izlenimler aktarıldı.

Dünyanın dört bir yanındaki binlerce gazete ve derginin, internet sitelerinin de alıntı yaparak yayınladığı haberde özetle şu ifadeler yer alıyordu:

“Bilimsel yaratılışçılığın” İslami bir versiyonu, dört kişiden üçünün Charles Darwin’in evrim teorisini reddettiği Türkiye’de verimli toprak buldu.

Bu görüşün önde gelen savunucusu saçları omuz hizasında olan ve pahalı takım elbiseli Tarkan Yavaş, hayattaki amacının “Türkiye’yi ateist materyalizmden ve Darwin’in kapısını açtığı ahlaksızlıktan temizlemek” olduğunu söylüyor.

Yavaş 1990 yılında kurulan Bilim Araştırma Vaktı’nın (BAV) kamusal yüzü.

Üniversiteyi bırakmış karizmatik bir kişi olan Adnan Oktar’ın önderliğindeki BAV’ın son yayını, grubun Şubat ayında İngiltere, Fransa, İskandinavya ve Türkiye’deki bilim adamı, gazeteci ve okullara gönderdiği 770 sayfalık, yaklaşık 6 kg ağırlığındaki “Yaratılış Atlası” adlı büyük bir kitap.

… Detaylarda farklılıklar olsa da Kutsal Kitap ve Kuran’da anlatılan yaratılış inancına göre Allah herşeyi altı günde yarattı.

Atlasta, sayfalarca fosil ve canlı türlerinin fotoğrafları yanyana verilerek benzerliklerin türlerin zaman içinde uyum gösterdiği iddialarını çürüttüğü savunuluyor.

Politik mesaj ise farklı: komünizm, Nazizm ve alevler içindeki İkiz Kulelere ait bir fotoğrafın altında 11 Eylül’den evrim sorumlu tutuluyor.

Metinde “Darwinizm, çatışmaya değer veren tek felsefedir” açıklaması yapılıyor. Sn. Yavaş, “bilimsel saflarda kültürel bir savaş veriyoruz” dedi.

O ve onun gibiler Türkiye’de kendilerine verimli bir toprak buldular. Geçen sene yapılan bir araştırma Türklerin sadece yüzde 25’inin evrimi kabul ettiğini gösterdi. Fen dersi öğretmenleri bile etkilenmişler; 2005 senesinde yapılan bir anket yaklaşık yüzde 50’sinin teoriyi sorguladığı veya reddettiğini ortaya koymuştu.

İstanbul Üniversitesinden genetikçi Haluk Ertan, “Türkiye Orta Doğu’da yaratılışçılığın merkez bürosu oldu” dedi. Yavaş ise “Sadece Orta Doğu’da değil, dünyada,” dedi ve ekledi, “Darwinizm Türkiye’de ölüyor.”

… BAV son on yıl içinde yaratılış konulu yüzlerce konferansın yanı sıra son dönemde de Amerikan tarzı bir dizi “yaratılış müzesi” organize etti.

Dün, Adnan Oktar, İstanbul Boğazının Karadeniz’e yakın kuzey kıyılarının açığında lüks bir yatta bir basın toplantısı düzenledi, ve dünyadaki kötülüklerin Darwinizmin doğrudan birer sonucu olduğunu söyledi.

Reuters haber ajansı, “Komünizm, faşizm, ve Masonlar Darwinizm değerleri üstüne kuruludur, dünya kapitalist gücü de aynı değerler üstüne kuruludur… Hitler de, Mao da Darwinistti” dediğini kaydetti.

“Bilim adamlarının, gerçeğin tekelini ellerinde bulundurdukları şeklinde kendimizi kandırmayacağız,” dedi.

Türkçe konuşan Sn. Oktar Internet sitelerinden her ay bir milyon kitap ve belgesel filminin indirildiğini söyledi. Kitap ve belgesel filmlerinin 170 ülkede dağıtıldığını da sözlerine ekledi. Harun Yahya müstear adıyla Sn. Oktar tarafından yazıldığı iddia edilen farklı dillerdeki onlarca kitap yatta sergileniyordu. Başlıklardan bazıları: “Darwinizmin Karanlık Büyüsü,” “Tarihi Bir Yalan: Kabataş,” ve “Allah’ın Munis Sanatı.”

Reuters: "İslami Yazar,Darwinizmi Eleştiriyor"


ISTANBUL (Reuters) - Yaratılışçılığın İslami versiyonunu savunan kitapların yazarı Cuma günü modern bilimin gerçek üzerinde tekel teşkil etmediğini ve fikirlerinin güç kazandığını savundu .

İstanbul Boğazının Karadeniz’e açılan kuzey kıyılarında lüks bir yatta düzenlenen alışılmadık bir basın toplantısında, müstear ismi Harun Yahya ile de bilinen Adnan Oktar, dünyadaki belaların Darwinizmin doğrudan sonuçları olduğunu söyledi.

Son derece dikkat çekici beyaz takım elbise, kravat ve gösterişli düzgün sakalı, düzgün arkaya doğru taranmış saçları ile kusursuz giyinmiş olan Oktar şöyle konuştu: “Komünizm, faşizm ve masonluk Darwinizm ilkelerine dayanır. Kapitalizm de bunlarla aynıdır... Hitler ve Mao, ikisi de Darwinistti.”

“Gerçeğin bilimadamlarının tekelinde olduğu konusunda kendimizi kandırmayacağız” dedi.

Charles Darwin, 19.yy’da geniş çevrelerce kabul gören doğal seleksiyona dayalı evrim teorisini öne sürmüştü.

1956’da Ankara’da doğan Oktar, Türkiye’de, Kuran ve İncil’de bildirildiği gibi Allah’ın dünyayı 6 günde yarattığını savunan yaratılışçılık fikrinin, zengin kaynaklara sahip lokomotifi konumunda.

Fikirleri, ABD'deki Hıristiyan yaratılışçılara benzese de, "bilgi alışverişi dışında" hiç bir resmi bağlantılarının olmadığını bildirdi.

Yahya; Darwin’in Evrim Teorisinin global terörizmin kökeni olduğunu savunan bol resimli “Yaratılış Atlası”’nı Fransa’daki bir çok eğitimci ve kütüphaneye gönderince, orada polemik oluşmasına neden olmuştu

Fransız Eğitim Bakanlığı, 700 üzerinde sayfadan oluşan ve fosilleri günümüz hayvanlarıyla karşılaştırarak Allah’ın yaşamı olduğu gibi yarattığı ve evrimin hiç gerçekleşmediğini savunan kitabın binlercesinin ortaya çıkmasından dolayı son derece şaşırdı ve endişelendi.



"DARWINİZMİN KARANLIK BÜYÜSÜ"
Türkçe konuşan Oktar, her ay internet sitelerinden bir milyon kitap ve filmin indirildiğini ve kitaplarla filmlerin 170 ülkede dağıtıldığını söyledi.

“Benim kitabımı okuyup da evrime inanan bir kişi bile olduğunu sanmıyorum” dedi.

“Darwinizmin Karanlık Büyüsü”, “Tarihi Bir Yalan: Kabataş Devri” ve “Allah’ın Detay Sanatı” gibi başlıklardaki Yahya kitaplarının farklı dillerdeki örnekleri de yatta teşhir ediliyordu.

Yahya “İnsanlar kitaplardan korkmamalı, Musevilerin, Masonların ve Ateistlerin kitapları da okunsun. Kimsenin kitap okuması engellenmemeli” dedi.

Fakat hareketin kaynakları konusundaki sorulara beklenen yanıtları vermedi.

“Yayınevi kitapları basıyor. Ben bir kazanç talep etmiyorum bu yüzden de bir yorum yapmaktan imtina ediyorum”

Kitapları 50 dilden fazla dile tercüme edilmiş.

Dünya Basınıyla Boğazda Basın Toplantısı


Dünyanın önde gelen basın kuruluşları mensuplarıyla, İstanbul Boğazı'ndaki tekne gezintisi eşliğinde yapılmış olan basın toplantısını ve Sayın Adnan Oktar'ın birçok konuda yapmış olduğu önemli açıklamaları aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz:

BASIN TOPLANTISI - 8 HAZİRAN 2007 - İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Fransız basınıyla özel röportaj...



Radisson Hotel'de yabancı basın ile yapılan toplantıdan sonra Fransız medya kuruluşlarıyla yapılan röportajı, Ingilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca altyazılı olarak aşağıdaki linkten seyredebilirsiniz:

FRANSA MEDYASI İLE RÖPORTAJ - İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Avrupa basını İstanbul'da...

Sayın Adnan Oktar'ın, Harun Yahya müstear ismiyle yazdığı "Yaratılış Atlası" kitabının ilk cildinin Avrupa'da büyük bir etki yarattığını, daha önce basında çıkmış olan haberleriyle birlikte sizlere iletmiştik.

Fransız ve Avrupa medya kuruluşlarından gelen ısrarlı talepler üzerine, Sayın Adnan Oktar, yabancı basın kuruluşlarıyla bir basın toplantısı yapmıştır.

İşte bu basın toplantısını aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz:



Bu basın toplantısının devamını aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz.

2. BÖLÜM
3. BÖLÜM
4. BÖLÜM
5. BÖLÜM
6. BÖLÜM
7. BÖLÜM
8. BÖLÜM