Benzeri Görülmemiş Bir Kampanya...

Fransa'nın en tanınmış günlük gazetelerinden Le Monde, bir kez daha Yaratılış Atlası'nı haber yaptı. 400.000 tirajlı gazetede Yaratılış Atlası hakkında "benzeri görülmemiş bir kampanya" denerek şu bilgiler aktarıldı:
... Adnan Oktar yakın bir zamanda, 2007 yılında, Batı Avrupa’daki birçok ülkede, ayrıca Kanada ve ABD’de Yaratılış Atlası ile tanındı. Çok lüks, bolca resimlendirilmiş, Harun Yahya (Adnan Oktar’ın takma adı) imzalı bu kitap, Fransa'daki okul ve üniversitelere binlerce yollandı.

İçinde hayvan ve bitki türlerine ait fosillerin onlarca fotoğrafı konmuştu ve Darwin’in evrim teorisinin geçersizliğini kanıtlamaya çalışıyordu. Bu gönderim, eğitimciler ve bilim adamları arasında çok ciddi bir tepki meydana getirdi... Bu "ansiklopedi"nin ikinci ve üçüncü ciltleri yakın zamanda Fransa’ya gelmek üzere... Adnan Oktar 2007 yılında tüm dünya çapında 1.5 milyon eser sattığını ifade ediyor.

... Beyaz ipek bir takım giyen Adnan Oktar yaratılışçı düşüncelerin ve dini dışavurumların Avrupa’daki popülerliği karşısında mutluluğunu saklamıyor; materyalizmi ve ateizmi reddediyor. Atlas’ın yayınlanması ve fikirlerinin yayılması, kendisine göre, Tony Blair’in Katolikliğe dönüşünün ve Nicholas Sarkozy’nin dinle ilgili açıklamalarının kökeninde yer alıyor.