İslami Yaratılışçı Kitap İskoç Üniversitelerini Vurdu...

İskoçya'nın ödüllü günlük gazetesi The Sunday Herald, 5 Nisan 2008 tarihli bir haberinde İskoç üniversitelerinde Yaratılış Atlası kitabının varlığını, "İslami Yaratılışçı Kitap İskoç Üniversitelerini Vurdu" başlığı ile duyurdu. Panik üslubu ile verilen habere "Akademisyenler kitabın okullarda ortaya çıkabileceğinden korkuyor" ifadesi ile devam edildi.

İçinde fosil resimleri olan ve canlıların evrim geçirmediğini yüzlerce delil ile sunan bir kitaptan böylesine tedirginlik duyulması, bu kitabın gelişinin adeta dehşet içinde beklenmesi, kuşkusuz bu kitabın etki gücünü gösterir. Yaratılış Atlası'nda sunulan ikna edici delillerin, tek taraflı Darwinist bir eğitime tabi olan Avrupalı öğrencilerin evrim teorisinin geçersizliğini görmelerine vesile olması, materyalist felsefeyi benimsemiş kesim için beklenmedik bir gelişme oldu.

Evrim teorisinin güçlü ve etkili delillerle çürütülmesi, kitabın birkaç sayfasını çeviren herkesin ikna olacağı kadar açık bir mesaj taşıması, evrim aldatmacasının ardına sığınanları tedirgin etmişti. Fransa ve Belçika'daki şiddetli reaksiyonlar, şimdi de İskoçya'da görülmekte; kitabın sadece gelme ihtimali bile evrim taraftarlarını dehşete düşürmeye yetmektedir. Bu yaklaşım, şüphesiz evrimcilerin fikren mağlup olduklarının da göstergesidir.

Haberin devamında Yaratılış Atlası'yla ilgili şunlar aktarılmaktaydı:

"Harun Yahya’nın eseri olan gösterişli Yaratılış Atlası’ndan yedi tanesi Edinburgh Üniversitesi'ne ulaşırken, Glasgow Üniversitesi iki adet aldı ve bunların okullarda da ortaya çıkabileceği endişelere yol açtı.

Edinburgh Üniversitesi’nde doğa tarihi alanında emekli profesör Aubrey Manning, "Bunun oldukça sersemletici olduğunu düşünüyorum." diye belirtti. Zooloji departmanının personel odasındaki dolapta yedi nüshasını saklanıyor. "Tanıdığım akademisyenlerin hepsi bunlardan birine sahip olduklarını söylüyorlar..."

Kitapta, "Bilim adamları tarafından günümüze dek isimlendirilen 250,000 türe ait 100 milyon fosil içerisinde evrimi destekleyen tek bir örnek bulunmamaktadır." diye belirtiliyor. Bunun ardından evrim inancıyla, çağımızdaki kötülükler arasında bağlantı kuruluyor.

İkiz Kulelerin yıkılırken çekilmiş resminin altındaki başlıkta şunlar yazıyor: "Hangi ideoloji adına olursa olsun, tüm dünya üzerinde terörü örgütleyenler gerçekte Darwinistlerdir. Çatışmayı önemseyen ve bu nedenle teşvik eden tek felsefe Darwinizm’dir."

Harun Yahya, İstanbul’da yaşayan Adnan Oktar adlı yazarın müstear ismidir. Bu ismi kullanan Oktar yüzlerce kitap, video ve makale yayınladı...

Glasgow Üniversitesi’nde İslam ilahiyatçısı Amanullah De Sondy... "(Oktar'ın) Her zaman yapmaya çalıştığı şey, İslam’ın nasıl herşeyden çok daha üstün olduğunu göstermek ve bu çok akıllıca yapılıyor" diye açıklıyor..."