Müslüman Yaratılışçı, İslam'ı Yayıyor, Hz. İsa'yı Bekliyor...

Günde 1 milyar kişinin haberlerinden faydalandığı, dünyaca ünlü haber ajansı Reuters, Paris bürosundan kıdemli din editörü Tom Heneghan'ın Adnan Oktar'la yaptığı röportajdan kesitlere yer veren bir haber yayınladı. 19 Haziran 2008 tarihli "Müslüman Yaratılışçı İslam'ı Yayıyor, İsa'yı Bekliyor" başlıklı haberde şöyle aktarıldı:

Harun Yahya, Müslüman dünyasının en fazla kitapları dağıtılan yazarlarından biri... Din ve bilim hakkındaki gösterişli kitapları ve DVD'leri dünya çapında İslami kitapçılarda satılıyor... ve okuyucularının eserlerini internet sitesinden bedava indirmesine izin veriyor.

... Adnan Oktar –Harun Yahya müstear ismini kullanan 52 yaşındaki Türk – 768 sayfalık "Yaratılış Atlası"nı göndererek Avrupa ve Kuzey Amerika'daki bilim adamlarının ve öğretmenlerin dikkatini çekti.

Oldukça lüks bir şekilde resimlendirilmiş olan kitabı, yaratılışçılığın Müslüman versiyonunu anlatıyor.

Atlas bu yılın başlarında İskoçya'da ortaya çıktığında, Edinburg Üniversitesi'nden emekli doğa tarihi profesörü Aubrey Manning, Glasgow Herald'a "Tanıdığım bütün akademisyenlerde bu kitaptan bir tane var" diyor..

"Bu güçlü tesir, kitabın ne kadar etkili olduğunu gösteriyor" diyor yazar, üzerindeki son derece şık beyaz takım elbise, kırmızı kıravatı ve düzgün kesimli sakalıyla.

Atlas'ın ortaya çıkardığı tartışmalar, gözleri 52 dile çevrilmiş olan 260 kitaba, yaklaşık 80 DVD'ye ve düzinelerce siteden oluşan bir yayın imparatorluğuna çevirdi.

Çok güzel resimlendirilmiş ve anlaşılmaz ilahiyat dilinden uzak, bu eserler İslam'ın tek doğru inanç olduğunun ve Darwinizm'in dini inancı baltalayarak, anlaşmazlıklara, ateizme, terörizme ve dünyaya eziyet veren aşırı politik ideolojilere sebep olduğunu anlatıyor.

Oktar kitaplarının bedava olarak indirilmesine izin veriyor; hatta sitesinde basılmış hali 99 dolara satılan dev Atlas'ı bile. Diğer basılı kitapları standart büyüklükte ve daha makul fiyatlarla satılıyor...

Adnan Oktar, "Yaratılış Atlası" kampanyasının ve Harun Yahya yayın imparatorluğunun, ahir zamanla ilgili dini vizyonunun bir parçası olduğunu ve kendisinin ahir zamanda -müstear isminde gizli olan- bir rolü olduğunu söylüyor.

Harun, Hz. Musa'nın kardeşi olan Harun'un Arapçasıdır. Yahya da Yahya Peygamber'in Arapçasıdır, bur durumda vaftizci Yahya, diye bildirdi.

"Harun, Hz. Musa'nın yardımcısıydı. Yahya da Hz. İsa'nın yardımcısıydı" dedi Oktar. "Hz. İsa dünyaya geri döndüğünde, biz de ona yardımcı olmak istiyoruz… Bunun bu konudaki duam olduğunu söyleyebiliriz."

Oktar, ahir zamanla ilgili Kuran ayetleri ve Hz. Muhammed'in hadislerinin, Hz. İsa'nın yakın bir zamanda geri döneceğini ve İslamiyetin kurtarıcısı olan Mehdi'ye, Deccal'in yenilmesinde ve tüm dünyaya İslam'ın yayılmasında yardım edeceğini, ortaya çıkardığını söylüyor.

"Şu anki en büyük projemiz Hz. İsa'nın gelişi için zemin hazırlamak," dedi. "Bunun önümüzdeki 20-25 yıl içinde olacağını anlıyoruz."

Hz. İsa'nın Müslüman olarak geri dönmesi fikri, ahir zamanla ilgili standart İslami bir öğretidir. Fakat Müslümanlar ahir zamanı evanjelik Hristiyanlardan daha az vurguluyorlar ve Oktar'ın bu konuda odaklanması da kendisini Mehdi olarak gördüğü konusundaki söylentileri harekete geçirdi.

Oktar "ben böyle bir iddiada bulunmadım" diyor. "Yazdığım yazılarda ve Hz. Muhammed'in hadislerinde görülen paralelliklerden dolayı bazı kişiler benim Mehdi olabileceğimi düşündüler. Fakat İslam böyle bir iddiada bulunmayı haram kılıyor," dedi.

Atlas gibi başka olağanüstü bir kitap planlayıp planlamadığını sorduğumuzda Oktar, Darwin karşıtı kitaplara devam edeceğini söyledi. "Şu an kafatasları ile ilgili bir kitap hazırlıyorum. Kafataslarının evrim olmadığına dair kanıt olduğunu gösteriyorum" dedi.