Türk Yaratılışçılık İmparatorluğu

Hollanda'nın kaliteli yayınları arasında yer alan ve günlük 105 bin tirajı olan Trouw (Deverdieping Trouw) gazetesi, 26 Temmuz 2007 tarihli baskısında "Türk Yaratılışçılık İmparatorluğu" başlığı ile bir haber yayınladı. Yazarın hayatına detaylı olarak yer verilen haberde, Yaratılış Atlası'nın etkilerinden şöyle bahsedildi:

Evrim karşıtı propagandayla dolu, pahalı bir kitap olan Atlas, bilim adamlarına, gazetecilere ve okullara ücretsiz olarak yollandı...

Yaratılış Atlası mükemmel tasarlanmış bir çalışma.

6 kilo 60 gram ağırlığındaki kitap en iyi kalitede fosil resimleriyle dolu. Yaklaşık 800 sayfalık kitap insanı sersemleten bir güzelliğe sahip. Bu yılın başında tüm Avrupa; gazeteciler, okullar ve bilim adamları bu kitabı ücretsiz olarak aldılar.

Bu, editörün oldukça cömert bir jestiydi. Nitekim bu tür kitaplar kitapçılarda oldukça yüksek bir ücret karşılığında satılmaktalar. Öte yandan bu kitabı internetten ücretsiz olarak indirmek de mümkün.

Yazara göre fosiller evrim teorisini yalanlıyorlar.

İlk olarak kitabı Amerikalı fundamentalist Hıristiyanlar’ın göndermiş olabileceği akla geldi. Ne var ki bu doğru değildi. Atlas’ı gönderen, İstanbul’da faaliyet gösteren Global Yayıncılık’tı.

Kitabın yazarı ise Harun Yahya müstear adını kullanan Adnan Oktar idi.

Yazarın müstear ismi elbette ki tesadüf eseri seçilmiş bir isim değil. Nitekim Harun ve Yahya Kuran’da bahsi geçen iki peygamberin adı.

Kitabın İngilizce tercümesi son derece kusursuz. Öyle ki, kitabın orijinali İngilizce sanıyorsunuz, oysa kitabın orijinali Türkçe ve İngilizce kitap Türkçe’den tercüme.

Harun Yahya’nın bu kitap dışında daha çok fazla evrim karşıtı kitabı var. Aynı şekilde, dini konularda da çok fazla kitabı var. Hz İsa’nın yeniden dünyaya gelişiyle ilgili kitabı bunlardan biri.

... Wikipedia’da Adnan Oktar’ın 1956’da Ankara’da dünyaya geldiği yazıyor. Yazar daha sonra İstanbul’da iç mimari okumuş. Ardından elit bir genç kitle yazarın yanında toplanmış... Yazar anti-Semitizm’e karşı da kitaplar yazmış...

Yaratılışçılık da Harun Yahya ismi de Türkiye’de yeni değil…