Yaratılış Atlası Amerika'yı Kuşatıyor...

Romanya günlük yayınlarından Cotidianul gazetesinin 18 Temmuz 2007 tarihli baskısında "Yaratılış Atlası Amerika’yı Kuşatıyor" başlığı ile bir habere yer verildi. Romence basılan gazetede Yaratılış Atlasının Amerikan Üniversitlerine gönderilmesi şu şekilde yorumlandı:

Harun Yahya müstear ismini kullanan Türk yazar Adnan Oktar çok sayıda kitap, DVD ve video yoluyla, Kuran’a dayanarak evrimin aldatmaca olduğunu kanıtlıyor. Oktar, birkaç ciltten meydana gelen Yaratılış Atlası'nı üniversite profesörlerine, müzelere ve Amerika’daki Kongre üyelerine gönderiyor.

Brown Üniversitesi’nden biyolog Kenneth R. Miller da kitabı almış durumda.

Kitap çeşitli fakülte profesörlerine ve tıp fakültesine de gönderilmiş. Genetik, biyokimya gibi fakültelerin tamamı bir kopya almış. Columbia Üniversitesi’nden mikrobiyolog Kathryn L. Calame, Brigham Young Üniversitesi, Connecticut Üniversitesi, George Üniversitesi, Colorful Üniversitesi, Chicago Üniversitesi ve Berkeley’deki California Üniversitesi de bunların arasında.

Atlas'ı alan kişilerden biri olan Berkeley’den evrimci biyolog Kevin Padian… “Bir yengeç fosili resminin altında, günümüzdeki yengeçlere benziyor demek ki evrim yoktur” denmiş diye belirtiyor.

Kitabın yazarı Ankara’da 1956 yılında doğmuş ve Türkiye’de eğitim görmüş. “Evrim teorisinin” komünizm, faşizm ve terörizmden sorumlu olduğunu söylüyor. Adnan Oktar, kendisini Allah’a adamış bir kul olarak tanıtıyor.