Avrupayı Fetheden Kampanya...

Danimarka'nın en yüksek tirajlı gazetelerinden biri olan Politiken, 13 Eylül 2007 tarihinde "Anti-Darwinist Bombardıman" başlıklı bir haber yayınladı. Yaklaşık yarım milyon okuyucusu olan gazetede, Yaratılış Atlası ile ilgili haber şu satırlarla yer aldı:

Evrim teorisine karşı gerçekleştirilen uluslararası kampanya, Danimarka’yı vurdu. Darwin’in, birçok şey gibi, Nazizm ve terörizmden de sorumlu tutulduğu kitap, 6.5 kilogram ağırlığında ve 765 sayfa.

Müslüman yaratılışçıların Darwin ve evrim teorisine karşı mücadelesi neticesinde, dünyanın büyük bir bölümüne binlerce adedi gönderilen bu eser, Harun Yahya tarafından imzalanmıştı. Gerçek ismi Adnan Oktar olan yazara göre, [evrim teorisi] yalnız “Yaratılış” inancına değil, Allah’ın yaratmasına da karşı çıkıyor. Atlas, metinler ve memba şeklindeki resimlerle Darwin’in hatalı olduğunu "ispatlıyor". Aslında bundan daha fazlasını yapıyor. Evrim teorisi Nazizm, ırkçılık, komünizm, faşizm ve terörizmden sorumlu.

Aarhus ve Kopenhag Üniversitelerinden 20 araştırmacı, Danimarka Parlamentosu’ndaki politikacıların bir kısmı ve liseler de geçtiğimiz yıl içerisinde İstanbul’dan Global Yayıncılık ve Harun Yahya tarafından yürütülen kampanyanın odağı oldular. Aynı şekilde Avrupa’nın diğer ülkelerinde de araştırmacılar, eğitim kurumları ve önde gelen kişiler kitapları aldılar. Üstelik hiçbir fatura ödemeden.

Müslüman araştırmacılarla olduğu gibi diğerleriyle de işbirliği yapan, Kopenhag Üniversitesi Teoloji Profesörü Niels Henrik Gregersen, “Hayatımda böyle bir şeyle karşılaşmadım..." diye belirtiyor. "Harun Yahya, fosilleri karşılaştırarak Darwin’in hatalı olduğunun ispatlanabileceğini söylüyor… Başka konuların yanı sıra, yaratılış inancı ve Kuran’ın okunması konularının tekrar gündeme gelmesi gerektiği gibi, aynı zamanda evrim teorisinin Nazizm ve komünizmden sorumlu olduğunu söylüyor" diye belirtiyor Niels Henrik Gregersen.

... Aarhus Üniversitesi’nde düşünce tarihi alanında öğretim üyeliği yapan Peter C. Kjærgaard, Müslüman dünyasının evrim teorisinden vazgeçtiğini belirtiyor. Türkiye’de biyoloji öğretmenlerinin yüzde 50’si evrim teorisinden şüphe duyuyor.

Harun Yahya, kendisinin de söylediği gibi, çok açık biçimde artık Avrupa’yı fethetmek üzere olan kampanyasından çok iyi sonuç almış durumda.

Kitaplarından birkaç yüz kadarı Urduca, Arapça, Çince, Sırpça ve Endonezyaca gibi dillere çevrilmiş durumda. Bunlar arasında “Darwinizm’in İnsanlığa Getirdiği Belalar”, “Komünizm Pusuda”, “Batı Dünyası Allah’a Yöneliyor”, “Siyonizm Felsefesi” ve “Global Masonluk” gibi başlıklar var.

Bunun dışında internette Harun Yahya eserlerine ait çok sayıda kaynak, DVD’ler ve çocuklar için de canlılar hakkında bilgiler veren “Çocuklar Sizin İçin” ve “Küçük Dostlarımız Karıncaların Dünyası” gibi kitaplar bulunuyor.

Harun Yahya’nın ismi tüm kitaplarda yer alıyor. Resmi bilgilere göre 1956 yılında doğdu ve İstanbul’daki üniversitelerde sanat ve felsefe eğitimi aldı.
Tasavvuf ile etkili konuşma yetenekleri birarada:

1980’lerin başlarında çevresinde topladığı genç öğrencilere İslam hakkındaki görüşlerini aktardı… O dönemdeki projelerinden birini 1986 yılında Yahudilik ve Masonluk adlı kitabıyla hayata geçirdi ve bu şekilde Yahudiler ile Masonların asıl hedefinin, Türk halkının manevi ve dini değerlerini ortadan kaldırmak olduğunu göstermeye çalıştı.

Bunun ardından Bilim Araştırma Vakfı’nı kurdu ve işte bu noktadan sonra on yıl kadar öncesinde Darwinizm karşıtı kampanyasına ciddi olarak başladı.

... Information adındaki günlük gazete, geçen ay yazarın uluslararası basın konferansında kampanyanın sonuçlarından bahsederken, evcil hayvan beslediğini açıkladığını da bildiriyordu.

Darwin’in teorileri sonunda kesin bir yenilgiyle yüz yüze. Harun Yahya kitaplarıyla insanlara "Allah inançlarını geri kazanmaları için yardımcı olacak" bir imkan vermiş oluyor.