Kazakistan'da Harun Yahya Fosil Sergisi...

Kazakistan’ın Başkenti Astana’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Kültür Merkezi'nde, Bilim Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen "Yeryüzündeki Yaratılış Gerçeği" adlı fosil ve afiş sergisinin açılışı, 12 Ekim 2007 tarihinde gerçekleşti. 400 m2’lik alanda milyonlarca senelik 65 fosil ve 40 afişin sergilendiği ve Eğitim ve Bilim Bakanlığı'ndan yetkililerin bulunduğu organizasyona, çok sayıda öğrenci ve Kazak vatandaşı katıldı. 12 Kasım'a kadar sürecek olan serginin açılışı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Müzesi yöneticilerinin katılımıyla yapıldı. Törenle açılan sergide, müze yöneticisi bayan yaptığı konuşmada, bütün dünyada takdirle karşılanan yazar Harun Yahya'ya teşekürlerini bildirerek, Bilim Araştırma Vakfı'nın böyle mükemmel bir sergiyi Kazakistan’da Başkent Astana’da düzenlemesinin, kendileri için gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu; ayrıca sergilenen fosillerin gelişen bilim ve teknolojiyle birlikte, evrim teorisine çok ağır bir darbe vurduğunu ifade etti.

Kazakistan Eğitim ve Bilim Bakanı Zhanseit K. Tuimebayev, serginin açılışından dolayı memnuniyetini ileterek bizzat katılacağını bildirdi. 70 yıldır Darwinist-komünist rejim altında ezilerek yaşayan Kazakistan halkı sergiye büyük ilgi göstererek, Harun Yahya'ya minnettarlıklarını bildirdiler. Yazarın Yaratılış Atlası ve Rusça kitaplarından örneklerin de bulunduğu sergiyi, üniversite öğrencileri ve başkentte bulunan 40'a yakın ilk-orta okul öğrencileri gruplar halinde ziyaret ettiler.

Serginin yoğunluğundan dolayı, müzenin ikinci katındaki evrim teorisini ve sözde taş devrini anlatan bölüm, müze yetkilileri tarafından iptal edilerek; yerine Bilim Araştırma Vakfı'nın "Yaratılış Gerçeği" sergisi yerleştirildi. Başta Devlet televizyonu olmak üzere, çok sayıda yerel televizyon kanalı, hem ana haberlerinde hem de özel programlarında yaratılış sergisi ve Harun Yahya hakkında haber yayınladılar. Birçok radyo kanalı serginin duyurusunu yaparken, yazılı basında da sergi ile ilgili çok sayıda haber yer aldı.