Yaratılış Atlası'nın, İsveç'teki Etkileri...

Yaklaşık 200.000 tirajlı İsveç'in günlük gazetelerinden Svenska Dagbladet, 4 Ekim 2007 tarihinde Yaratılış Atlası ile ilgili ikinci bir habere yer verdi. İsveç'in üçüncü büyük gazetesi olan Svenska Dagbladet, Avrupa Konseyi'nin yaratılışçılığın okullarda okutulmasını tartıştığı toplantıya yer vererek, Yaratılış Atlası ile ilgili şöyle bildirdi:
... Hıristiyan veya Müslüman olsun dindarlar, insanın hayvandan geldiği görüşünü kabul etmiyorlar, bunun yerine dini esaslara göre yaratılışın geçerli olduğunu savunuyorlar.
En çarpıcı açıklama ise Müslümanlar yönünden geliyor. Türk yaratılışçı Harun Yahya’nın açıktan açığa gerçekleştirdiği zengin kampanyası, Avrupa’daki okullara ve karar mercilerine ulaştı. Yaratılış Atlası adındaki referans kitabıyla Fransa, Belçika, İspanya ve İsviçre’deki okullara yayıldı.
Şimdiye dek bu ağır atlaslardan iki cilt yayınlandı (toplam yedi cilt olması planlanıyor) ve hedefi evrim teorisinin kökenlerimiz hakkındaki iddiasının, İncil ve Kuran’a göre hatalı olduğunu göstermek. Aynı zamanda İsveç’teki tüm Parlamento Üyelerinde de söz edilen kitaplardan bulunuyor...